Verlaat KV Red Star Waasland-Beveren de Jupiler Pro League?

De voetbalploeg KV Red Star Waasland-Beveren, het team uit de stad St. Niklaas, is het afgelopen seizoen 2019-2020 op de laatste plaats geëindigd in het algemeen klassement van de Eerste Klasse van het Belgische competitievoetbal. De laatste wedstrijd werd op 7 maart jl. gespeeld tegen Royal Excel Mouscron en werd met 1-0 verloren. Daarna zijn de overheidsmaatregelen in werking getreden en kon geen enkele voetbalwedstrijd meer plaatsvinden. In april is door de Raad van Bestuur van de Pro League besloten om de wedstrijden, die in eerste instantie waren uitgesteld, af te gelasten. Dat betekent dat KV Red Star Waasland-Beveren definitief zal gaan degraderen naar de Tweede Klasse van het Belgische competitievoetbal.

Andere degraderende teams

Ook in andere Europese landen zijn de laatste wedstrijden van het professionele voetbal stopgezet. In Spanje zijn het de drie voetbalploegen RCD Mallorca, CD Léganes en RCD Espanyol die dit jaar De Spaanse Primera División gaan verlaten en het komende seizoen in de Segunda División zullen gaan spelen. De Nederlandse voetbalclubs RKC Waalwijk en ADO Den Haag degraderen van de Eredivisie naar de Eerste Divisie van het Nederlandse competitievoetbal. De genoemde teams treft hetzelfde lot als de Belgische voetbalploeg KV Red Star Waasland-Beveren.

De Belgische Eerste Klasse

KV Red Star Waasland-Beveren is opgericht in 1936 en heeft sindsdien in de Belgische Tweede Klasse van het competitievoetbal gespeeld. Tijdens het voetbalseizoen van 2011-2012 bleek de ploeg uitermate succesvol en behaalde de tweede plaats in het algemene klassement. Dat hield in dat het team in 2012 promoveerde naar de Jupiler Pro League. Sinds de voetbalploeg in de Eerste Klasse speelt, zijn diverse trainers de revue gepasseerd. Inmiddels is de voormalige trainer Dirk Geeraerd weer terug bij de voetbalclub. Waarschijnlijk is dit een verstandige beslissing. Geeraerd was immers de trainer die de ploeg uiteindelijk deed promoveren naar de Eerste Klasse in 2012!