Ronaldo versterkt Juventus

De meest aansprekende transfer van afgelopen zomer was toch wel die van Cristiano Ronaldo naar het Italiaanse Juventus. Na bijna tien jaar lang bij Real Madrid waarin hij alles won wat er te winnen valt koos hij, toch wel enigszins verrassend voor een nieuw avontuur op Italiaanse bodem. Ondanks dat Ronaldo momenteel ruim in de dertig is kan hij nog steeds van onschatbare waarde zijn voor menig elftal, dit laat hij tot nu toe dan ook aardig zien.

Met de overgang van de grote nummer 7, volgens velen de beste voetballer ter wereld, was nog aardig wat geld gemoeid. Het bedrag kwam namelijk neer op zo´n 100 miljoen Euro, veruit het meeste geld ooit wat betaald werd voor een voetballer van zijn leeftijd. Ter vergelijking, dit was ongeveer hetzelfde als wat Real Madrid voor hem neer had gelegd bijna tien jaar daarvoor. Dit geeft wel aan dat de bedragen die in de voetbalwereld betaald worden in de tussentijd enorm gestegen zijn.

De beweegredenen van Juventus zijn echter eenvoudig. De club is de laatste jaren veel in de buurt gekomen van het winnen van een Champions League, maar het lijkt net niet te lukken. Iedere keer weer wordt het in een laat stadium van het toernooi uitgeschakeld. Met een echte winnaar en vedette als Ronaldo aan boord kan het natuurlijk zomaar zo zijn dat daar dit jaar wel verandering in gaat komen. Voorlopig ligt de ploeg in ieder geval prima op koers. Een mooi seizoen lijkt daarom zeker niet uitgesloten. Wat de uiteindelijke afloop wordt is voor fans nu slechts nog gissen, al lijkt het er wel degelijk op dat Juventus met Cristiano Ronaldo erbij nog hogere ogen kan gaan gooien dan het voorheen al deed.

Tot nog toe loopt alles op schema. In de Champions League lijkt Juventus eenvoudig de volgende ronde te gaan halen. In de Italiaanse Serie A is de ploeg na een aantal wedstrijden nu al oppermachtig koploper. De meeste concurrenten liggen mijlenver achter en lijken kansloos voor de titel. Hier mag echter bij gezegd worden dat dit in voorgaande jaren zonder Ronaldo ook nooit anders is geweest. Vanaf het moment dat de club uit Turijn een langlopend omkoopschandaal achter zich liet en weer gezond was begon de zegetocht, vooral in eigen land. De oude dame, zoals de club ook wel wordt genoemd, is al jaren achtereen niet te stoppen. Hier lijkt voorlopig nog helemaal geen verandering in te komen.