Het seizoen in La Liga

De Spaanse Primera División wordt over het algemeen gezien als een van de beste voetbalcompetities ter wereld. Dit is niet voor niets. Het niveau ligt enorm hoog en het tempo is er moordend. De Engelse, Italiaanse en Duitse competitie zijn ook van een zeer hoog niveau, echter is de overtuiging toch dat in Spanje vooral de combinatie van het hoge tempo en het technische voetbal hetgeen is wat de competitie zo sterk maakt. Daarnaast lijken de beste spelers er het liefst te willen spelen.

Voetballers uit Nederland actief in Spanje

Het kijken van de Primera División is voor de gemiddelde Nederlandse supporter een stuk interessanter geworden sinds afgelopen zomer. Omdat zowel Frenkie de Jong als Luuk de Jong naar respectievelijk FC Barcelona en Sevilla FC, naar La Liga verkaste is het Nederlandse voetbal goed vertegenwoordigd op Spaanse bodem. Ook de keeper van het Nederlands Elftal, Jasper Cilessen, speelt in Spanje. Hij staat sinds dit seizoen onder de lat bij Valencia CF, nadat hij een paar jaar lang tweede keeper was bij FC Barcelona. Het is enorm spannend om te zien hoe de Nederlandse spelers het ervan af gaan brengen in de Primera División. Voorlopig gaat het Frenkie de Jong goed af, want hij veroverde al snel een basisplaats, net als voor Cillessen het geval was. Luuk de Jong lijkt inmiddels ook zijn draai te hebben gevonden in Zuid-Spanje.

Favorieten voor de titel

Eigenlijk zijn er, op een paar outsiders na, ieder jaar maar twee favorieten voor de titel. Dit zijn natuurlijk aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid. De eerste wist vorig jaar de strijd met gemak te winnen. Na een stroef begin is het echter de vraag of dat deze jaargang weer zo gaat zijn. Atlético Madrid, Sevilla FC, Valencia CF en Real Sociedad zijn een paar tegenstanders waar de grote twee wellicht rekening mee zullen moeten gaan houden.