De klasse van de Primera Division

Wie de Spaanse competitie volgt weet dat het niveau hierin enorm hoog ligt. Vele van de beste spelers ter wereld zijn onderdeel van de Primera Division en eigenlijk is geen wedstrijd in deze league makkelijk, ook niet voor de absolute topteams. In uitwedstrijden bij de kleinere clubs kan het enorm spoken waardoor je altijd op je hoede moet zijn om onverwachts punten verlies te kunnen voorkomen. De competitie is lang en een brede selectie lijkt een must voor ploegen die echt mee willen doen om de prijzen. Door het hoge niveau is het altijd belangrijk dat een selectie breed en zo gebalanceerd mogelijk is.

Dit seizoen is het nog een stuk leuker dan voorgaande jaren. De macht van top teams als FC Barcelona en Real Madrid lijkt wat te zijn afgenomen waardoor er een aantal gevaarlijke outsiders ontstaan die zomaar eens mee kunnen gaan doen om de titel. Vooral Real Madrid lijkt moeite te hebben om het verlies van sterspeler Cristiano Ronaldo op te kunnen vangen. Er werden dan ook wel een aantal andere spelers gehaald maar er werd niet met grof geld gesmeten om een absolute wereldster binnen te halen. Wanneer de resultaten echter uitblijven zal het niemand verbazen wanneer dit in winterstop alsnog gaat gebeuren. Zo is de sterspeler van de Belgische ploeg, Eden Hazard, momenteel speler van het Londense Chelsea, al meerdere malen in verband gebracht met de Koninklijke, zoals de ploeg die in het maagdelijk wit speelt genoemd wordt. Tot een overgang kwam het tot nu toe echter nog niet.

Bij FC Barcelona lijkt men het wat beter op de rit te hebben. De ploeg lijkt eenvoudig door dte gaan in de Champions League en staat inmiddels bovenaan in de competitie, maar liet al wel de nodige punten liggen tegen laagvliegers. Sterspeler Lionel Messi was er een tijdje uit met een blessure maar lijkt langzaam op de weg terug. De Catalaanse trots kan daarom eigenlijk alleen nog maar verder gaan groeien in dit seizoen. Zo werd er ook al in de Clasico van aartsrivaal Real Madrid gewonnen. De club lijkt dus ondanks de mistapjes op de goede weg te zijn dit seizoen.